Afdrukken

Moyo Clinic
Nutritional Medicine

Baron R. De Vironlaan 122A

1700 Dilbeek

02/466.07.09

Dr. Wilfried Staessens                                                                    Michelle Aerts

Geneesheer-voedingsdeskundige                                                     Gegradueerde in de klinische scheikunde  
         

1-0448-18-004                                                                                 

           

VERBORGEN OORZAKEN VOOR ONVERKLAARBARE KLACHTEN...VOEDSELINTOLERANTIE

Misschien behoort U tot de mensen die erg op hun voeding letten, gezond eten, en zeer bewust bepaalde voedingsmiddelen weglaten omdat ze daar slecht op reageren. Wist U dat er heel wat voedingsmiddelen zijn die wij niet verdragen zonder dit op te merken?

 

                                                                                                                                                        

 Vis                Graanproducten              EierenZiek door voedsel...

Klachten zoals chronische verstopping, overgewicht of winderigheid kunnen te wijten zijn aan het feit dat we bepaalde voedingsmiddelen niet verdragen. Migraineaanvallen, slaapstoornissen, vermoeidheid, loopneus, huidproblemen en vele andere onverklaarbare klachten zijn een mogelijke reactie van ons lichaam op onze eetgewoonten.

We weten allen dat een eenzijdige voeding en een calorierijke voeding negatieve gevolgen heeft voor de gezondheid. Maar ook een voedingswijze die in het algemeen als “gezond” geldt, kan bestanddelen bevatten die men niet verdraagt.

Iedere mens reageert heel individueel op hetgeen hij dagelijks eet.

We kunnen jarenlang allerlei naars voelen zonder dat wij er ons bewust van zijn dat dit door bepaalde voedingsmiddelen wordt veroorzaakt.

Er kan vaak niet onmiddellijk een verband worden gelegd tussen bepaalde klachten en de voedingsmiddelen die we hebben gegeten. In tegenstelling tot voedselallergieën vertoont het lichaam bij IgG-immuunreacties niet onmiddellijk een reactie. Er kunnen vele uren, zelfs dagen voorbijgaan tot men de gevolgen ervaart.

     Zo kan bijvoorbeeld een IgG-gemedieerde immuunreactie tegen koemelk niet alleen leiden tot indigestie, diarree, een gevoel van volheid en winderigheid,maar ook tot vermoeidheid,duizeligheid,depressieve stemming en concentratiestoornissen.

     Overgewicht kan gedeeltelijk een gevolg zijn van antigeen-antilichaam-complexen die bij sommige mensen tot een verhoogde wateropslag en chronische ontstekingsprocessen leiden. De oplossing bestaat daarbij niet uit een streng dieet maar eventueel uit het weglaten van bepaalde voedingsmiddelen.

     Zelfs auto-immuunziekten zoals reuma kunnen het gevolg zijn van voedselintoleranties, indien antilichamen die het lichaam tegen dierlijke proteïnen vormt, zich ook tegen het eigen lichaamsweefsel richten.

Een test waardoor voor U alles duidelijk wordt...

Naast de gebruikelijke testen waarmee allergieën worden vastgesteld, bestaat nog een andere testmethode om de oorzaak van voedingsintolerantie vast te stellen: het doseren van IgG antilichamen die door het immuunsysteem gevormd worden als het darmslijmvlies beschadigd is en bepaalde voedingsbestanddelen niet meer goed verteerd kunnen worden en dus reacties uitlokken.

Zulke antilichamen kunnen dus met behulp van een beproefde testprocedure in het bloed aangetoond worden en maken conclusies mogelijk met betrekking tot het te volgen dieet.

We stellen U een test voor waarin 96 afzonderlijke voedingsmiddelen worden getest.

Zodra U uw eetgewoonten verandert en doelgericht afziet van voedingsmiddelen die Uw lichaam niet verdraagt, kan ook uw algemeen welbevinden duidelijk verbeteren omdat uw spijsverteringsorganen dan regenereren, het immuunsysteem tot rust komt en de eigen lichaamsreacties langzaam verdwijnen.

Interesse gewekt?

Vraag vrijblijvend meer uitleg.

Dr. Wilfried Staessens                                                                                         Michelle Aerts